De Zwakste Schakel in de Keten

Home / Blog / De Zwakste Schakel in de Keten

Ik mocht laatst een presentatie geven en vertelde een verhaal over ‘verantwoordelijkheid nemen op pensioengebied’ (treurende weduwe, teleurgestelde ex-medewerkers), een verhaal dat zowel de werkgever, de DGA, de ZZP’er als de werknemer aangaat. In vele ogen zag ik een herkenning… Tja, hij heeft wel een punt… En soortgelijke one-liners…

Ketenintegratie

Ketenintegratie is een dankbaar onderwerp om op aan te haken. Waarom? Omdat we in de pensioenbranche in een totaal ander landschap verblijven dan tien jaar geleden. Waar we destijds het klassieke kanaal hadden dat bestond uit: Klant * Adviseur * Uitvoerder, zie je nu hele andere modellen. Klanten die rechtstreeks met de uitvoerder schakelen, adviseurs die pensioen er niet meer bij doen en uitvoerders die steeds beter ingespeeld zijn op het communiceren met u als klant.

Voordeel werkgever

De Zwakste Schakel in de keten
De Zwakste Schakel in de Keten

Wat is dan uw voordeel als werkgever? Maatwerk! U stemt uw behoefte aan dienstverlening af met de partners in de bedrijfskolom. Een pragmatisch voorbeeld: U vindt het toch wel handig dat u advies krijgt bij het samenstellen van uw regeling (fiscaal, juridisch), maar wil daarna alles zelf doen? Dat kan! U wil de klassieke weg volgen waarbij de adviseur alles, maar dan ook echt alles, op pensioengebied ontlast? Dat kan ook! U wilt een mooie mix van beiden samenstellen? Ook mogelijk…

De Zwakste Schakel in de Keten?

En dan komen we toch weer aan bij het begin. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je pensioenbeleid, keuzes en communicatie, blijkt de keten net zo sterk als die bekende zwakste schakel. Adviseurs zijn professioneel en staan onder streng en deskundig toezicht. Pensioenuitvoerders ‘snappen’ een klant veel beter en bieden alle mogelijke vormen van maatwerk. Nee, dan zal het toch niet zo zijn dat u… Kent u die van de Zwakste Schakel?

Pensioen

Op naar een Sterke Keten op Pensioengebied! Ik nodig u graag uit om samen uw pensioen keten te bekijken. Wie gaat de uitdaging aan?

ALFRED VAN DEN DOBBELSTEEN – Pensioen-Coaching B.V.

Geef een reactie