‘Take a Moment’ voor pensioen

Home / Blog / ‘Take a Moment’ voor pensioen

Najaarsstorm!

We zitten we er weer middenin; de najaarsstorm! Voor veel zakelijke lezers is deze periode een tijd om ‘meters te maken’. Immers, de komende maanden bepalen voor een belangrijk deel uw jaarresultaten. Success dus en storm af op een mooie winst!

In de pensioenbranche stormt het ook weer. Al die wijzigingen, houdt het echt nooit op? Vooruit ik noem er weer een: oudedagssparen voor de DGA. Al eens van gehoord? Je zou misschien anders willen. De najaarsstorm biedt echter vaak een juridisch moment waarop liggende contracten herzien kunnen worden. Bijvoorbeeld contracten met pensioenuitvoerders voor uw medewerkers. Meestal heeft u een contract voor vijf (of bij hele trage uitvoerders, tien) jaar gesloten.

Wat willen uw medewerkers?

Wedden dat u en/of uw werknemers regelmatig heeft gedacht: ‘Kan dat nou niet anders’. Welnu: ‘This is the Moment’ voor pensioen herziening. Een vrij contract zorgt in ieder geval voor het vervallen van de premiebetaling. Maar niet van een invulling van de toezegging naar uw werknemers. Die hebben namelijk een afspraak gemaakt in hun arbeidsovereenkomst over hun pensioen. Pensioen is immers uitgesteld loon. Wat zou het dan mooi zijn om werknemers actief te gaan betrekken bij de afspraken voor de komende pensioenperiode. Samen rond te tafel met gesprekken over behoeftes, eisen, wensen, budget, zorggedachte, communicatie en nog meer.

“Ik geef ze gewoon 100,- per maand meer en dan zien ze wel. Is een veelgehoorde wens vanuit werkgevers. Dit kan, binnen de regels natuurlijk, het blijft wel pensioen…. Maar niet alleen even 100,- meer overmaken. Hier komt echt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Oké, paar losse tips dan: afstandsverklaring, overlijdensrisico, keuze van de werknemers, arbeidsongeschiktheid, draagvlak, vastlegging en communicatie.

Frisse wind

Voelt misschien als een storm, maar kan ook gezien worden als een frisse wind! Werknemers betrekken in een zinvolle discussie over pensioen is echt de basis. Het stormt misschien even in de spreekkamer, maar van wind weet je een ding: Die gaat een keer liggen!

Keertje sparren? Veel succes en plezier!

ALFRED VAN DEN DOBBELSTEEN – Pensioen-Coaching B.V.

Geef een reactie