Pensioen innovatie?

Home / Blog / Pensioen innovatie?

Innoveren is hip. Bedrijfsvisie 2.0. Jezelf opnieuw uitvinden. Brown Papersessies en wat dies meer zij. Is dat echt nodig? Het houdt minstens leven in de brouwerij. Maar is pensioen innovatie ook hip? Ik mag een aantal studenten begeleiden bij het schrijven van een ondernemingsplan.

Een leuke activiteit! Waar het in de kern daarbij om draait is het bepalen en uitvoeren van je Missie. Ik vertaal dat dan altijd pragmatisch in: Waarom doe jij dit? Wat is je kernactiviteit? Allemaal dezelfde vragen die, als het goed is, kort en kernachtig beantwoord kunnen worden door iedere medewerker.

Pensioenuitvoerders in herbezinningsproces

Pensioenuitvoerders kunnen heel simpel de kernvraag beantwoorden: pensioen uitvoeren. Twee woorden en meer niet. Maar de afgelopen jaren zijn alle uitvoerders zich aan het herbezinnen. Maatschappij X 2.0. Vernieuwde uitvoerder Y. Richt je op de kern van je bedrijf en excelleer daarin en zorg dat de klant je positief beoordeelt. Hoe? Vraag je je wellicht af. Simpel. Polissen binnen redelijke tijd versturen. Wijzigingen bevestigen en de aanpassingen binnen redelijke termijn sturen. Digitaal werken. Informatie geven bij actieve vragen van de klanten. Moeilijk? Nee hoor. Toch in de praktijk een dagelijkse uitdaging. Eigenlijk terug naar de basis dus. Geen palmenstranden, geen zeilboot sessies, geen Oranje Hup Holland Hup Leeuw. Maar ook als werkgever heb je een verantwoordelijkheid. Doe als werkgever zelf de communicatie naar je medewerkers, benoem de minder sterke punten van je regeling en leg uit waarom. Als je echt betrokkenheid van de pensioenregeling wil onder je mensen, sta je voor je keuzes. Begeleid je ze in de afwegingen die ze moeten maken. Een adviseur inschakelen is alleen van toegevoegde waarde als je het samen doet. Ik heb teveel werkgevers gezien die hard riepen dat ze een perfecte regeling voor hun mensen hadden, maar die regeling niet konden uitleggen.

Hoe weet dat pensioen goed zit?

Hoe weet je dan of deze perfect is? Sta voor je pensioenkeuzes, bij een goede en minder goede regeling. Betrek je mensen bij de ontwikkeling, communiceer over alle plussen en minnen. Wellicht eindigt uw pensioencontract binnenkort. Innoveer je pensioenregeling. Ga voor pensioenregeling 2.0! De uitvoerder gaat Back to Basic en jij innoveert, met verantwoordelijkheid, je pensioenregeling. A Winning Team!

ALFRED VAN DEN DOBBELSTEEN – Pensioen-Coaching B.V.

Geef een reactie